Please enter your username and email address. Get new password
Şimdi Kaydol
x

ARİF SAĞ

No Rating

1945 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesi Dağlı Köyü’nde dünyaya geldi. 3-4 yaşlarından itibaren kendisini babasının değirmeninde buldu. Müzikle ilk tanışması da orada oldu. Sanatçı bu süreci şöyle anlatır;

“Tek bir ses, suyun sesi. Su altta pervanelere vurur. Pervanenin dönerken çıkardığı ses ve bir de iki taşın birbirine sürtmesinin sesi birbirine karışır. O sesi değiştiren tek yabancı unsur vardır. O da kocaman, şakşak denen ağaçtır. Ağacın üzerine nal çakarlar. Taş döndükçe ona sürter, ara sıra taşın çakılları değer, şangır şungur sesler çıkarır. Yani düz sesi bir ritimle, değişik seslerle bozar. Değirmende bu sesleri sürekli dinlemek zorundasınız. Taşlar devamlı döner ve şakşak dediğimiz ağacın üstündeki o nalların sesi değirmen taşına müzikte duyduğun ritmi verir. Ve orada hayal kurarsın, rüya görürsün… Orkestralar yönetirdim orda kendimce. Müziği ben oradan hatırlıyorum. Müziğe kafamı taktığım, müzikle diyalogu kurduğum yıllar o yıllardır…”

Değirmentaşı ve su sesinin uyumu Arif Sağ’ın dinlediği ilk orkestraydı. 5 yaşında kavalla, 6 yaşında ise gramofon ve plakla tanıştı. Bağlamayla 7 yaşında iken Erzincan’da Kumaş Dede‘nin dükkanında tanıştı. Bu dükkan Davut Sulari, Aşık Daimi, Ali Ekber Çiçek, Aşık Beyhani, Kemter Yusuf gibi nice ustaların yetişmesinde öncü olmuştu. 14 yaşına kadar aşıklık geleneğini öğrenip deyişler söylemeye başlayan sanatçı, sonraki yıllarda İstanbul’a geldi ve Aksaray Musiki Cemiyeti‘nde Nida Tüfekçi‘nin öğrencisi oldu.

Bu dönemlerde müzikal altyapısını oluşturma dönemiydi. 1960 ve 70’li yıllar Arif Sağ için müzikte arayış yıllarıydı. Arif Sağ’ın, bu dönemin toplumsal hareketlerinin müzikle bağdaşan yanlarından çok, piyasadaki ve resmi kurumlardaki müzik uygulamalarına ağırlık verdiği söylenebilir. İlk plağı “Gafil Gezme Şaşkın Bir Gün Ölürsün“ü bu dönemde, 1963’te çıkarmıştı. 1965’de İstanbul Radyosu‘na bağlama sanatçısı olarak girdi.

Bu yıllarda Sağ’ın piyasadaki faaliyetleri de devam etmekteydi. Arif Sağ 45’lik plak dönemi olarak adlandırılan ve yaklaşık 20 yıl devam eden bu sürecin en parlak simalarındandı. Bu süreçte 45’in üzerinde plak, 200’ün üzerinde beste yaptı. Çeşitli sanatçılara bağlamasıyla eşlik etmesinin yanında, – yine bu dönemde- bestelerini de pek çok sanatçıya verdi. Yapılan müzik bugünkü terminolojiyle bir tür arabesk- fantazi benzeriydi; bestelerinde ise yerel motifleri çok sık kullandı.Bu da onun halk müziğinden kopamadığı gerçeğinin bir başka göstergesiydi.

Not : Firmamız Sanatçı İle Sadece Konser Organizasyonlarında Booking Olarak çalışmakta Olup, Konser Organizasyonları Haricinde Hiçbir Şekilde Sanatçı İle Bir Bağlantımız olmamakla birlikte lütfen beste, yardım,gibi v.s. konular ile tarafımız ile iletişime geçmemenizi rica ederiz.

Arif Sağ Konser Etkinlik İletişim.

ENSEY AJANS ORGANİZASYON

MENAJERLİK HİZ…

Genel Koordinatör :Alaattin OCAK  Gsm : 0541 232 30 500536 502 88 53

Yetkili Mdr. : Zübeyde AZGUN Gsm : 0541 572 74 48

Adres : Akat Mah. Yeşerti Sok. No : 14/3 Etiler  

Beşiktaş – İSTANBUL

Tel & Fax : 0212 343 23 55

E – mail : info@enseyajans.comenseyajans@gmail.com

Web Adres : www.enseyajans.com www.sanatciiletisim.comwww.sanatcimenejerlik.comwww.guncelsanatcifiyatlistesi.comwww.sanatcifiyatlistesi.net

 

 

 

Etiketler

Biyografiler

    Model Grubu

    Model Grubu Menajer, Model Grubu Menajeri, Model G ...

    Ömer Danış

    Ömer Danış Menajer, Ömer Danış Menajeri, Öm ...

    Yalın

    Yalın Menajer, Yalın Menajeri, Yalın Menajerlik ...

Etkinlik Sayacı

Eylül 2023
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930